tiistai 23. lokakuuta 2012

Hailuoto

Hailuoto on paikka joka on koettava joka syksy. Olemme käyneet Hailuodon maastokisoissa jokaikinen kerta kun ne on järjestetty vuodesta 2003 lähtien. On mennyt muutama vuosi välissä kun omia koiriamme ei ole edes kilpaillut pentueista tai muusta syystä johtuen, mutta itse on ollut silti päästävä paikan päälle, ja mieluiten yöreissulle, jotta toisena päivänä on voinut vain nauttia lenkkeilystä upeissa merenrantamaastoissa ja hyvästä seurasta koiraihmisten kesken. Lokakuun loppupuoli on säiden osalta haastava, ja on ollut oma jännitysmomenttinsa aina arvailla kilpailuviikonlopun säätä.

Tällä kertaa jouduimme tyytymään päiväreissuun, mutta Hailuoto ei pettänyt meitä nytkään upeilla maisemillaan ja kauniilla säällään, vaikka kylmyys aiheutti vähän ongelmia kisajärjestelyille, kun rantahiekka oli aamupäivästä niin jäässä, että kisat pääsivät alkamaan usean tunnin myöhässä koirien juoksuturvallisuuden vuoksi. Järjestelyt toimivat taas hienosti, kiitos Oulun seudun vinttikoiraharrastajien ja muidenkin toimihenkilöiden ammattitaitoiselle porukalle, eikä paikkakaan ollut yhtään hullumpi vaikka itse starttipaikalle oli aika pitkä matka, eikä ollut ihan helppo seurata lähtöjärjestyksen etenemistä kun oli koiria huoltamassa autolla.

Kilpailut vietiin aikataulun reilun myöhästymisen vuoksi yhden juoksukierroksen taktiikalla läpi, ja melko lyhyellä radalla. Kiti juoksi päällisin puolin katsottuna ihan hienon juoksun, mutta ei pisteissä yltänyt kuin 11. ylikorkeissa nartuissa, mutta kuitenkin SA:n arvoisesti. Nuutti juoksi ihan hyvän perusjuoksun, mutta oli hieman yllätyksellisestikin viides normikokoisissa uroksissa, ja saimme hetken iloita jopa maastosertistä. Jakoperusteissa oli kuitenkin sattunut virhe kärkipäässä, ja sertit siirtyivätkin yhden sijan kohti kärkeä. Pääasia kuitenkin että sertit menivät lopulta koirille joille ne kuuluivat.

Näissä maisemissa on kiva hölkytellä... (Nuutti sinisellä manttelilla)

Aivan kuin Kiti olisi huikannut: "Odota tuon pupupaistin ihan kohta!"

Kiti

Nuutti

Ruffe oli ottamassa oppia ensi vuotta varten

Ruffen intensiivinen tarkkailu

Nämä maisemat on vaan koettava paikanpäällä



 
Ensi vuonna taas, täältä tullaan Hailuoto!


1 kommentti:

  1. Tosi upeita kuvia ja selkeitä, kyllä olet hyvä kuvaaja.

    VastaaPoista