maanantai 19. toukokuuta 2014

Pennut 1 vk

Pennut tulivat tänään jo viikon ikään, ja ovat tuplanneet syntymäpainonsa. Kaikki ei kuitenkaan hienosta alusta huolimatta mennyt sitten ihan niin hyvin. Huomasin yhdellä pojalla kitalakihalkion alkutohinoiden jälkeen, ja kun paino ei lähtenyt yhtään nousemaan, päinvastoin laski kahdessa vuorokaudessa 80 grammaa, päätimme raskain mielin ja eläinlääkärin tutkimisen jälkeen päästää pentu whippettien taivaaseen. Pienellä pojalla oli enkelinsiipien muotoinen valkoinen merkki niskassa jo syntyessään, joten ehkä näin oli tarkoitettu :( 

Muu pesue voi kuitenkin erinomaisesti, ja vaikka kokoero suurimman ja pienimmän välillä on yli 300 grammaa, on kaikilla kuitenkin noussut paino tasaisesti omaan tahtiinsa.

Poika 2

punabrindlet kääpiöt (vas. poika 1, oik. tyttö 1)

Kiti ja raitakatras

Tyttö 2

Ja nyt ensimmäiset yksilökuvat yksiviikkoissynttäreiden kunniaksi. Osa on salamalla ja osa ilman salamaa riippuen pentujen vauhdikkuudesta, joten värisävyt saattaa hiukan vääristyä.

Poika 1

Poika 2

Poika 3

Tyttö 1

Tyttö 2

Tyttö 3

Harrastuskausikin polkaistiin kunnolla käyntiin viime viikonloppuna, kun lauantain vietimme maastoharkoissa, ja sunnuntain Oulun kv-näyttelyssä. Kitin ensimmäinen pentue täytti 16.5. 2 vuotta, onnea I:läisille!! Ruffe (Z. Irish Coffee) pääsi heti valiosertin metsästykseen viikonloppuna, ja tienasi molempina päivinä näyttelyistä vara-sertit, joten jännitystä riittää vielä seuraaville kerroille. Eevi (Z. Illusion Of Love) taas nappasi Joensuun näyttelyistä lauantaina vara-sertin ja vara-cacibin, joka vahvistuu myöhemmin varsinaiseksi cacibiksi, ja sunnuntaina sertin, joten hieno vauhti päällä Eevillä ja Tuijalla! Nyt Eevikin pääsee metsästämään jo valioitumis-sertiään. Helatorstaina viisi I:läistä starttaa Kemin maastoissa, joten taitaa kasvattajalla olla suurin jännite päällä :)

2 kommenttia:

  1. Sulosia pentuja ja näitten kuvien katseleminen ei kyllä yhtään helpota pentukuumettani.

    VastaaPoista
  2. Kyllähän näiden katselu aiheuttaa kuumetta kelle tahansa <3

    VastaaPoista