torstai 1. maaliskuuta 2012

Kevättä ilmassa!

Meillä on herätty jo kaamoksesta muutamien ihanan aurinkoisten päivien ansiosta. Tänään sain lisää piristäviä uutisia kun Kitillä alkoi viimein juoksut! Kihlajaisia vietetään siis parin viikon päästä Jyväskylän suunnalla. En pääse itse mukaan pirskeisiin, mutta toivon todella paljon onnea Kitille ja Sisulle, ja jään odottelemaan josko saatais nauttia taas pikkupentujen vipinästä 3,5 vuoden tauon jälkeen. Vähillä yöunilla ollaan menty jo viimeiset puoli vuotta, joten tilanteen rankempaan puoleen ollaan jo hyvin harjoiteltu ja valmistauduttu.

Jos kaikki pennutussuunnitelmat onnistuvat, niin tänä vuonna otan yli kolmen vuoden pennutustaukoa urakalla kiinni, sillä suunnitteilla olisi kolme pentuetta. Viime vuosien hiljaiselo on johtunut suurelta osin rakennusprojektistamme, ja nyt on jo sellainen tilanne että whippet-tyttöseni eivät tästä enää nuorru, joten on aika alkaa tuumasta toimeen. Pitan kohdalla on tosin odotettu myös sen sydämessä olevan sivuäänen kehittymistä. Pitalla todettiin jo pari vuotta sitten sivuääni sydämessä, mutta rakenteessa tai toiminnassa ei ollut mitään selkeää sivuäänen aiheuttavaa syytä, joten sydän ultrattiin puolen vuoden välein yhteensä 4 kertaa kahden eri kardiologin toimesta, jotta mahdollinen patologinen löydös olisi sieltä ajan ja iän myötä tullut esille. Nyt helmikuussa Pita kävi viimeisimmän kerran vinttikoiria paljon ultranneen Seppo Lambergin luona Lahdessa, ja sai "terveen" paperit. Sivuääni sillä siis edelleen on, mutta se ei ole muuttunut miksikään, eikä äänelle edelleenkään löydy selitystä, vaan sydämen toiminta ja rakenne, sekä mittausarvot ovat aivan normaaleja, joten sivuääni tulkitaan fysiologiseksi, ei patologiseksi sivuääneksi.

Omasta äitiyslomasta ja hoitovapaasta otetaan siis kaikki hyöty irti, ja hoidellaan nyt kaikkia kaksi- ja nelijalkaisia pentuja tämä vuosi. Kitin ja Pitan lisäksi tarkoitukseni on astuttaa oma Lumi, joka jäi syksyllä tyhjäksi onnistuneesta sulhastapaamisesta huolimatta. Lumin juoksujen pitäisi ilmaantua huhtikuun alun tienoilla, eli jo kuukauden päästä. Sulhanen on vielä vähän mietinnän alla. Kesäksi ei siis tarvitse varmaankaan suunnitella kauheasti lomareissuja tai muutakaan ohjelmaa, mutta mielelläni touhuskelen tämän kesän kotona oman pihan ja puutarhan laiton parissa, sen mitä pentujen hoidolta ehtii.

Sisustaminenkin on ollut mielen päällä, sillä pidin viikko sitten naistenillan, johon saapui esittelemään Zelected by Houze -tuotteita Sisustus ja Sepustus blogin kirjoittaja Soile. Tilattavaa löytyi tietysti enemmän kuin lompsa olisi kestänyt, mutta on se vaan niin ihanaa nähdä kaikki lyhdyt yms. omaan huusholliin sijoitettuna, kun kaikki tuntuivat kuuluvankin juuri niihin paikkoihin. Oli oikein mukava ilta jutustella hyvässä naisseurassa, näitä voisi ottaa tavaksi pitää useamman kerran vuodessa.

Muutamat kuvat vielä virkistyneestä wiipottiporukastamme. Muutamana päivänä on paistanut aurinko jo niin lämpimästi ettei takkejakaan ole tarvinnut.

Kauhukakara taas kyykyttämässä äitiä...

... ja mummoa.

Välillä äiti antaa vähän korvavoidettakin.

Ai minäkö muka kauhukakara, olen todella suloinen ja viaton hippetlapsi, ikää vasta 3 vee...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti